Trainingsaanbod Wijkracht Academie

Home » Vrijwilligers

Trainingsaanbod Vrijwilligers

De Wijkracht Academie is hét kenniscentrum voor professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen van Wijkracht, waar ook externe partners gebruik van kunnen maken.
Onze missie is het aanbieden van een optimaal aanbod op het gebied van kennisdeling, scholing en training op het gebied van sociale zorg. De Wijkracht Academie levert een positieve bijdrage aan het functioneren van professionals, vrijwilligers en mantelzorgers!

Zorgen dat
De vragen op het gebied van zorg en welzijn zullen in de komende jaren sterk aan veranderingen onderhevig zijn, van zorgen voor naar zorgen dat.
Dit vertaalt zich in nieuwe zorg- en welzijnsarrangementen en in een breed palet van nieuwe eisen aan de professional, mantelzorger en vrijwilliger.
De Wijkracht Academie volgt deze trend en wil een plek zijn waar kennisoverdracht plaatsvindt: om veranderingsprocessen te laten slagen, is een transitie nodig waarin mensen zich continu kunnen blijven ontwikkelen.

 • 23-05-2019

  Geluksgericht werken; alles wat aandacht krijgt groeit

  Geluk is een term waar we allemaal onze eigen beelden bij hebben. Sommige mensen worden blij van het woord ‘geluk’ maar er zijn ook mensen die er juist jeuk van krijgen. Tijdens de workshop Geluksgericht werken gaan we dieper in op wat geluk eigenlijk is en wat aandacht voor geluk…

  Meer informatie
 • 03-06-2019

  Motiverende gespreksvoering

  Beste vrijwilliger, Je kent het wel ….. Situaties waarin jij het vreemd vindt dat het kwartje bij de klant nog niet gevallen is. Mensen, die jij helpt die iedere keer weer in dezelfde valkuil trappen. Je hebt het idee dat je niet verder komt! Maar hoe draai je de situatie…

  Meer informatie