Assertiviteitstraining volwassenen (18+) Oldenzaal & Dinkelland

Training voor volwassenen die conflicten uit de weg gaan, onzeker zijn of weinig zelfvertrouwen hebben, een negatief zelfbeeld hebben, geen grenzen stellen of emoties niet herkennen of verkeerd uiten.

Datum

Nog geen datum bekend
verwacht voorjaar 2023

Thema('s)

Locatie

Helmichstraat 42b Oldenzaal

Cursusleider

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan hoe jij je prettiger kan voelen in de omgang met anderen en hoe je om kan gaan met (voor de deelnemer) lastige situaties. Er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen en om met meer zekerheid en vertrouwen om te kunnen gaan met alledaagse, soms lastige situaties.

Deelnemen aan deze training was een zeer positieve ervaring voor mij. De training is duidelijk gestructureerd en toch is er ruimte om je op je eigen manier te ontwikkelen en de kennis en informatie toe te passen. Ik keek van te voren een beetje op tegen het feit dat je in een groep terecht komt, maar dat maakte de training juist zo succesvol voor mij. Je komt in een groep terecht met gelijkgestemde mensen die ieder op hun eigen wijze dezelfde problemen of beperkingen tegenkomen door hun eigen gedrag. In het begin was het wat onwennig maar er ontstond een open en vertrouwde sfeer waardoor we elkaar konden helpen en specifieke situaties konden oefenen. De trainers namen voor elke deelnemer de tijd en ondanks de structuur was er ruimte voor overleg met de groep over de invulling van delen van de trainingsavond.

Ik heb er veel van geleerd en sta nu steviger in mijn schoenen; aldus een ex deelnemer.

Hoe werkt het
In 10 bijeenkomsten van elk 2 uur wordt vooral door middel van “doen” geoefend met verschillende praktijkvoorbeelden. Er wordt stilgestaan bij de dingen die nog niet zo goed lukken, maar veel meer nog bij die dingen die al wel heel goed gaan. Verwacht wordt dat de training start winter 2023. Zodra de exacte data bekend zijn worden deze vermeld op deze website.

Na aanmelding nodigen we je uit voor een intakegesprek met één van de trainers (maatschappelijk werker) waarin je kunt aangeven waar je tegenaan loopt.

Aanmelden
Aanmelden voor de  assertiviteitstraining 18+  kan via onderstaand aanmeldformulier. Wil je liever eerst contact met een trainer bel dan naar Wijkracht 088 945 57 22 of stuur een mail met daarin uw vraag en de betreffende training naar info@wijkracht.nl

Bekijk hier de flyer 

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.