Billy Boem (Almelo e.o.)

Een training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die in een stressvolle situatie zitten.

Datum

Nog geen datum bekend
Verwacht voorjaar 2023

Thema('s)

Locatie

Basisschool De Wereldboom, Almelo

Cursusleider

Billy Boem is een training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis veel spanning en stress ervaren. Spanning en stress ervaren we allemaal wel eens op momenten in ons leven. Ermee omgaan is voor kinderen een stuk lastiger dan voor volwassenen. Dat komt onder meer omdat kinderen nog niet kunnen overzien wat er aan de hand is.

Langdurige spanningen
Soms gebeuren er dingen in een gezin waarmee een kind geen raad weet en die voor spanning en stress zorgen. Als dat lang duurt, komen de kinderen in de verdrukking. Ouders hebben vaak met problemen te maken hebben die hun leven behoorlijk beïnvloeden. Op zo’n moment is er weinig rust en ruimte om voldoende aandacht voor de kinderen te hebben.

Effect op kinderen
Kinderen kunnen in een moeilijke thuissituatie heel stil worden of juist heel dwars, boos of onzeker. Ze kunnen bang worden om te gaan slapen of om bij hun moeder weg te gaan. Soms plassen ze weer in bed. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die langere tijd in stressvolle situaties verkeren problemen kunnen krijgen. Dat hoeft niet, maar ze lopen wel meer risico. Voor deze kinderen en gezinnen is Billy Boem ontwikkeld.

Billy Boem is een kinderclub. Bij de club hebben kinderen plezier, kunnen ze vrienden maken en hebben ze iets helemaal voor zichzelf. Ook leren de kinderen spelenderwijs hun thuissituatie een plekje te geven.

Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de ouder(s)/verzorger(s)

Wat gaan we doen?

  • De kinderclub komt 10 keer bij elkaar, de ouders/verzorgers 3 keer. De 1e bijeenkomst is voor zowel de kinderen als de ouders/verzorgers bij basisschool De Wereldboom in Almelo.
  • We gaan leuke activiteiten doen.
  • Er wordt elke week een verhaal verteld van Billy Boem die thuis ook van alles meemaakt om er vervolgens samen over door te praten.
  • Kinderen zoeken samen naar oplossingen en worden begeleid door beroepskrachten.
  • Het is een ontspannen kinderclub waar kinderen plezier hebben, vriendschappen aangaan en iets helemaal voor zichzelf hebben!

Data & tijd; 10 bijeenkomsten van 15.30 uur tot 17.00 uur op ...... De ouderbijeenkomsten zijn op ....... en hebben gelijktijden met de kinderbijeenkomsten plaats.

Aanmelden; Aanmelden kan op www.avedan.nl of door een mail te sturen naar Kain Meijers k.meijers@avedan.nl.  

Meer informatie lees je in deze flyer.

Deelname is gratis voor inwoners van de veertien Twentse gemeenten. Deze training organiseren we meerdere keren per jaar en vindt plaats in Almelo, Enschede of Hengelo.

Billy Boem wordt aangeboden vanuit samenwerkende organisaties: Wijkteams EnschedeImpluzAvedanMediant en Wijkracht.

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.