Gericht op de Toekomst Almelo e.o.

Gericht op de toekomst voor vrouwen die te maken hebben gehad met geweld in hun relatie.

Datum

Nog geen datum bekend
Verwacht voorjaar 2023

Thema('s)

Locatie

Almelo

Cursusleider

Eén op de acht Nederlanders heeft ooit te maken gehad met geweld door de (ex-)partner. Het kan gaan om lichamelijk geweld (slaan en schoppen), seksueel geweld (gedwongen seks) en/of geestelijke geweld (vernederen, intimideren).

Gevolgen
De gevolgen van partnergeweld zijn ernstig. Zo kan er sprake zijn van voortdurende spanningsklachten, lichamelijke klachten, gebrek aan zelfvertrouwen, schaamte- en schuldgevoelens en gevoelens van eenzaamheid. Voor veel vrouwen is het moeilijk om over het geweld te praten. De praktijk leert dat onder andere hierdoor veel vrouwen last blijven houden van de negatieve ervaringen. De groep ‘Gericht op de toekomst’ biedt de mogelijkheid om andere vrouwen te ontmoeten die in een soortgelijke situatie verkeren, wat herkenning en steun kan geven.

Ervaringen
• “Ik heb geleerd dat je in ieder geval niet de enige bent met het probleem waar je mee zit.” > Anna
• “Het was fijn om ervaringen uit te wisselen. Er zijn zoveel verschillende verhalen, maar ook zoveel overeenkomsten!” > Carole
• “Voor mij is het een ontzettende steun en opluchting geweest om te kunnen praten met (en luisteren naar) anderen die je echt begrijpen.” > Tanja
• “Nu achteraf kan ik vertellen dat ik zo vreselijk blij ben dat ik het gedaan heb. Ik ben dankzij de groep een heel ander mens geworden.” > Yvon

Voor wie en wanneer
De groep is bedoeld voor vrouwen vanaf 22 jaar die door hun (ex-)vriend of (ex-) echtgenoot lichamelijk, seksueel en/of geestelijk zijn mishandeld. Het geweld moet gestopt zijn. De training omvat 12 bijeenkomsten van 2,5 uur en een opvolgbijeenkomst na 3 maand.

Werkwijze
In de groep werken we aan het verwerven van inzicht in de geweldsdynamiek binnen uw relatie met uw (ex-) vriend of (ex-) partner. Verder is de groep gericht op het versterken van uw weerbaarheid en het vergroten van uw sociale participatie. Aan bod komen thema’s zoals:

  • Hoe is de mishandeling ontstaan en hoe heeft het zich kunnen herhalen in mijn relatie?
  • Hoe stel ik mijn grenzen?
  • Hoe ga ik om met gevoelens van macht en machteloosheid
  • Hoe uit ik agressie?
  • Waarom schaam ik me?
  • Waarom voel ik me schuldig over wat er is gebeurd?
  • Hoe versterk ik mijn zelfvertrouwen?

Voor de groep start krijgt u een intakegesprek waarin we informatie verstrekken over de groep en over de werkwijze. Hierbij kijken we ook naar de wensen en verwachtingen.

Locatie: Almelo

Aanmelden
Aanmelden kan bij Karin Meijers; telefonisch op 06 41 34 74 23 of per mail k.meijers@avedan.nl

Deelname is gratis voor inwoners van de veertien Twentse gemeenten.

Deelnemende Organisaties
Gericht op de toekomst is een initiatief van Wijkteams Enschede, Avedan, Wijkracht, Tactus Mediant en Impluz. De training bieden we twee keer per jaar aan (voor- en najaar).

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.