Intensieve training 'omgaan met dementie'

Datum

Nog geen datum bekend

Thema('s)

Locatie

nog niet bekend

Cursusleider

Intensieve training 'omgaan met dementie'

De kennis van de werking van het brein vormt de basis voor het begrijpen van dementie. In deze training wordt een helder beeld geschetst van wat er gebeurt in het hoofd en in het leven van iemand met dementie. Vervolgens gaan we samen bespreken en oefenen hoe je hiermee om kunt, of eigenlijk zou moeten gaan. Deze training bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Voor wie; Een training voor mensen die in hun (vrijwilligers)werk werken met mensen met dementie.

Inhoud van de training; In de cursus krijg je informatie over toegepaste hersenkunde aan de hand van het gedachtengoed van sociaal geriater dr. Anneke van der Plaats. Zij maakt complexe en wetenschappelijke kennis beschikbaar en toepasbaar voor iedereen die leeft en werkt met mensen met dementie. 

Hoe neemt iemand de omgeving in zich op en hoe verwerkt iemand prikkels uit zijn omgeving. Waar ligt de oorzaak van complex gedrag en hoe kunnen wij ons eigen gedrag afstemmen op de mens met dementie en welke interventies zijn effectief in de fysieke omgeving. Aan de hand van 8 inzichten neemt trainer, Catharina Volkering,  je mee in de wondere wereld van dementie. Gunstige persoonlijke en omgevingsfactoren betekenen veel voor het welzijn en welbevinden van mensen met dementie. Er is ruimte om praktijksituaties te bespreken en ervaringen te delen. Hiervoor werken we samen met een trainer/acteur.

Je ontvangt een reader als naslag werk. De cursus wordt verzorgd door Catharina Volkering, medewerker docent/trainer Wijkracht.

Waar, wanneer & kosten; De training bestaat uit 4 bijeenkomsten. De exacte data zijn nog niet bekend, verwacht wordt het late najaar 2022 of winter 2023. De trainingslocatie is op een locatie in HengeloWe starten om 19.00 uur en sluiten de bijeenkomsten om 21.30 uur. De kosten zijn € 20,- per deelnemer. Deze kosten worden vaak vergoed door de werkgever.

Heb je belangstelling?; Rechtstreeks aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Wil je eerst mer informatie dan kun je mailen naar Catharina Volkering: c.volkering@wijkracht.nl of bellen 06-34356831. Bij geen gehoor met Wijkracht 088-9455722 of per mail info@wijkracht.nl

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.