KIES training (Kind In Echtscheiding Situatie) Hengelo

Met de training KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) helpen we kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar omgaan met de scheiding.

Datum


De training is op donderdagmiddag 27 okt. 3, 10, 17 en 24 nov. 1, 8 en 15 dec. 2022 van 15.15 tot 16.30 uur

Thema('s)

Cursusleider

Voor de meeste kinderen is het een ingrijpende gebeurtenis wanneer ouders uit elkaar gaan. Dit kan nadelige gevolgen voor ze hebben, die ook na een aantal jaren (of zelfs op latere leeftijd) pas tot uiting kunnen komen. Denk aan probleemgedrag, verslechterde communicatie met één van de ouders of een schuldgevoel bij het kind.

KIES voor jezelf
Met de training KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) helpen we kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar omgaan met de scheiding (ook als de ouders al gescheiden zijn) en met alle emoties die daarbij komen kijken. Zo voorkomen we nadelige gevolgen en houden kinderen een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Niet kiezen tussen ouders, maar KIES voor jezelf.

Thema’s
We gaan met verschillende thema’s zoals emoties, concentratie en leren, gedrag, familie en nieuwe partners aan de slag. Dit doen we in verschillende (spel)vormen en activiteiten.
Ook de ouders zelf krijgen de nodige informatie over de training en over de fases van verwerking van de scheiding. Dit doen we tijdens de ouderbijeenkomsten.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten bestaat van ieder een uur en 2 ouderbijeenkomsten.

Voorafgaand aan de training worden er intakegesprekken gepland.

Data & tijd
De training  is op donderdagmiddag op de volgende data;  27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november, 1, 8 en 15 december. De exacte locatie is nog niet bekend maar is  in Hengelo. De ouderavonden worden nog gepland.

Aanmelden of vragen:
Aanmelden voor deze training kan door onderstaand aanmeldformulier te gebruiken. Voor vragen kun je contact opnemen met Maarten Roth; m.roth@wijkracht.nl of bellen naar 088 945 57 22.

Bekijk hier de flyer 

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.