Online seminar: omgaan met tegenslag bij jongeren

Steven de Pont vertelt in deze online bijeenkomst wat professionals aan jongeren kunnen bieden om weer structuur en veiligheid te krijgen in hun leven.

Datum

Nog geen datum bekend

Thema('s)

Locatie

Online

Omgaan met tegenslag bij jongeren, wat leren we van Corona?
Tijdens de coronacrisis is een stuk structuur en veiligheid rond jongeren weggevallen en dat heeft consequenties voor hun ontwikkeling. Welke rol hebben structuur en veiligheid eigenlijk en wat als deze wegvallen? Tijdens het Online seminar Omgaan met tegenslag bij jongeren op 4 oktober vertelt Steven Pont wat nodig is van ons als professionals om dat weer te herstellen. Twee andere experts verrijken onze kennis over herstel, verlies verwerken en het bereiken van jongeren van 12-23 jaar. Je krijgt praktische handvatten om hen na tegenslag te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Inhoud van het seminar
Steven Pont vertelt je over een normale ontwikkeling van jongeren en de gevolgen van tegenslag op deze normale ontwikkeling. Mitchell Tiber biedt handreikingen om jongeren terug in hun kracht te brengen, zodat ze ruimte hebben om de zo nodige ontwikkeling te kunnen doormaken. Evelien van der Meer leert je meer over de werking van het puberbrein en emotieregulatie, en de invloed van stress. Ze gaat in op vragen als: ‘Hoe bereik je jongeren?’ en ‘Welke vragen kunnen je stellen zonder oordelen of meningen?’. Ook heeft ze aandacht voor het rouwproces.

Kosten : vroegboekkorting

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.