Piep zei de Muis 4 t/m 7 jaar (Hengelo e.o.)

Een training voor kinderen van 4 t/m 7 jaar die in een stressvolle gezinssituatie zitten.

Datum

Nog geen datum bekend
Verwacht winter/voorjaar 2023

Thema('s)

Cursusleider

“Piep” zei de Muis is een training voor kinderen van 4 t/m 7 jaar, die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken. Wat ze meemaken levert spanning en stress op. Iedereen komt die momenten natuurlijk tegen in zijn/haar leven, maar voor kinderen is het moeilijker om mee om te gaan dan voor volwassenen. Dat komt omdat kinderen nog niet kunnen overzien wat er aan de hand is. Bovendien betrekken ze alles nog op zichzelf. Kinderen zitten nog in een ontwikkelingsfase waarin ze denken dat alles om hen draait. Ze kunnen nog geen goed onderscheid maken tussen hun eigen gevoelens en die van anderen. Ook het verschil tussen werkelijkheid en fantasie is op die leeftijd nog moeilijk.

Piep de Muis
Handpop Piep de Muis vertelt over wat hij allemaal meemaakt. Piep nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei dingen een oplossing te zoeken. Zo leren de kinderen op een speelse manier om met hun gevoelens om te gaan, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en weerbaarder te worden. Kinderen kunnen dan vaak beter omgaan met de situatie thuis.

  • De kinderclub bestaat uit 14 bijeenkomsten  en duren 1,5 uur per keer. De 1e kinderclub is gelijk met de Ouderbijeenkomst. (1 november as. 15.30-17.00 uur)
  • Daarna zijn er 3 ouderbijeenkomsten, deze vinden plaats op dezelfde locatie én in dezelfde tijd als de kinderclub.De data hiervoor worden nog bekend gemaakt. 
  • Tijdens de schoolvakanties, is er geen kinderclub.
  • Deelname aan Piep zei de muis is gratis.
  • Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsgesprek plaats.

Data en tijden
Piep zei de Muis start op ........... in ......................... De bijeenkomsten zijn van 15.30 - 17.00 uur.

Alle data: De data zijn nog niet bekend. Verwacht wordt winter 2023.Aanmelden

Heb je vragen neem dan contact op met de Wijkracht 088-9455722 of info@wijkracht.nl en vermeld dat het om de PIEP training gaat. Aanmelden kan roook echtstreeks via het formulier onderaan deze pagina.

Bekijk hier de flyer van Piep zei de Muis.

Piep zei de Muis wordt aangeboden vanuit samenwerkende organisaties: Wijkteams Enschede, Impluz, Avedan, Mediant en Wijkracht.

 

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.