Rouwgroep

Inzicht krijgen in het eigen rouwproces samen met lotgenoten.

Datum

Nog geen datum bekend
verwacht voorjaar 2023

Thema('s)

Cursusleider

Het overlijden van een dierbare is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in ons leven. De dood brengt verwarring, meestal veel verdriet en rouw. Of het nu gaat om een partner, kind, broer, zus of ouder, bij overlijden komen gevoelens naar boven die je misschien niet kende. Voor jou als nabestaande breekt er een moeilijke tijd aan waarin jij je alleen kunt voelen.

Voor wie; Deze training is voor alle mensen die een dierbare verloren hebben waarbij het overlijden ongeveer 1 tot 6 jaar geleden is.

Tijdens de bijeenkomsten is er aandacht en (h)erkenning voor gevoelens, gedachten en ervaringen. Door deze te delen met andere deelnemers zult u meer inzicht krijgen in uw eigen rouwproces. Er wordt gekeken naar wat u nodig hebt om verder te kunnen.

Er wordt door middel van de methode “alle Sterren van de Hemel “ stilgestaan bij een aantal thema’s waaronder
-     Aanvaarding van verlies
-     Omgaan met rouw pijn
-    Aanpassing aan een leven zonder de overledene

Wanneer en waar; De rouwgroep komt 1 keer per 2 weken en dat 6 keer, bij elkaar;. Na ongeveer 3 maand is er een terugkombijeenkomst. Heb je interesse dan kun jij je aanmelden.  Verwacht wordt dat deze start voorjaar 2023. 

Voor vragen kun je contact opnemen met Lia ter Brake l.terbrake@wijkracht.nl of Gonneke Kuipers go.kuipers@wijkracht.nl. Wijkracht is telefonisch bereikbaar op 088-9455722 en per mail  info@wijkracht.nl Vermeld hierbij dat het om de rouwgroep gaat. De begeleiders nemen dan contact met je op.

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier of via bovengenoemde namen. Na aanmelding heeft een individueel intake gesprek plaats. Hierin wordt bekeken of verwachtingen en het aanbod van de rouwgroep op elkaar aansluiten.

 

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.