SOVA training 13 - 17 jaar

Vind je het lastig om je mening te geven, word je snel boos of kun je bijvoorbeeld slecht tegen kritiek? In deze sociale vaardigheidstraining leren we je hier anders mee omgaan.

Datum

Nog geen datum bekend

Thema('s)

Opkomen voor jezelf betekent dat je durft te zeggen wat je van iets vindt, dat je dingen durft te doen die je leuk of belangrijk vindt. Ook al denk je dat sommige andere kinderen of mensen dat stom, kinderachtig of gek vinden. Opkomen voor jezelf betekent ook dat je anderen dingen durft te vragen en dat je durft te zeggen dat je iets niet wilt. Het gaat dus steeds om durven. Eigenlijk betekent opkomen voor jezelf gewoon dat je zelfverzekerd bent, dat je jezelf durft te zijn. Op een goede manier opkomen voor jezelf kun je dus leren.

Voor wie
Deze SOVA training is bedoeld voor jongeren van 13 tot 17 jaar (op het voortgezet onderwijs) die bijvoorbeeld:

  • Gepest worden;
  • Weinig zelfvertrouwen hebben;
  • Moeilijk contact met anderen kunnen maken;
  • Verlegen of stil zijn;
  • Snel boos of verdrietig worden niet weten hoe hiermee om te gaan;
  • Moeite hebben met nee zeggen;
  • Moeite hebben met kritiek geven en/of ontvangen;

De groep heeft maximaal 10-12 deelnemers.

Wat leer je
Je leert andere jongeren kennen die het net als jij ook lastig vinden op een goede manier voor zichzelf op te komen. Samen, onder begeleiding van een trainer, leer je hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen. Er wordt geoefend met samenwerken, hoe je steviger kunt staan, hoe je om kunt gaan met emoties en gevoelens. Je leert ook hoe je contact maakt met anderen of hoe je omgaat met treiteren en pesten. Allemaal belangrijke dingen waar je veel aan hebt.

Data & tijd
De training bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten die 1,5 uur duren. En er is één ouderbijeenkomst. Zodra bekend is wanneer deze training  plaatsvindt, zie je dat hier op de website. 

Hoe werkt het
Na de aanmelding wordt er een intakegesprek gepland met de jongere en ouders/verzorgers. In dit gesprek wordt onderzocht wat de leerdoelen van de jongere zijn en wordt bekeken of de training geschikt is voor hem/haar.

Aanmelden
Vul het formulier hieronder in om aan te belden of neem contact met ons op door te bellen naar Wijkracht 088 945 57 22 of mailen naar info@wijkracht.nl met vermelding van de soort training.

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.