Derde lezing: Mor Polycarpus Augin Aydin en Jan Schukkink

Home » Derde lezing: Mor Polycarpus Augin Aydin en Jan Schukkink
28.11.2017

Derde lezing: Mor Polycarpus Augin Aydin en Jan Schukkink

Op dinsdag 28 november spraken Mor Polycarpus Augin Aydin en Jan Schukkink over de Suryoye-gemeenschap in Twente; nabije vreemden?

De lezing was de derde in een lezingenreeks 'Diversiteit en Identiteit', georganiseerd door Wijkracht Academie. Mor Polycarpus Augin Aydin, Aartsbisschop van de Syrisch-Orthodoxe kerk in Nederland en de antropoloog Jan Schukkink spraken over de vestiging van deze gemeenschap die ook bekend staat als Suryoye. Mor Polycarpus is gepromoveerd in de godgeleerdheid en filosofie aan de
Universiteit van Princeton en Jan Schukkink promoveerde op een historischantropologische studie van de Suryoye aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Suryoye wonen inmiddels een halve eeuw in Twente. Ze zijn uit verschillende landen in het Midden-Oosten naar hier gekomen. Hoe hebben ze zich bij ‘ons’ gevestigd? Wat zijn de gevolgen van de migratie voor hun gemeenschap? Welke rol heeft de kerk anno 2017? Welke invloed hebben de verschillende migratiegolven op hun identiteit? In hoeverre kenmerkt de wij-cultuur de Suryoye gemeenschap in een tijd waarin scheidslijnen in de Nederlandse samenleving een grote rol lijken te gaan spelen?

Deze en meer interessante vragen kwamen aan bod tijdens de lezing op 28 november.

Bekijk hier de PowerPoint presentatie van Jan Schukkink en Mor Polycarpus:

presentatie 28 nov_lezing 3 Wijkracht Academie

 

 

« Terug naar overzicht