Trainingsaanbod Wijkracht Academie

Home » Professionals

Trainingsaanbod Professionals

De Wijkracht Academie is hét kenniscentrum voor professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen van Wijkracht, waar ook externe partners gebruik van kunnen maken.
Onze missie is het aanbieden van een optimaal aanbod op het gebied van kennisdeling, scholing en training op het gebied van sociale zorg. De Wijkracht Academie levert een positieve bijdrage aan het functioneren van professionals, vrijwilligers en mantelzorgers!

Zorgen dat
De vragen op het gebied van zorg en welzijn zullen in de komende jaren sterk aan veranderingen onderhevig zijn, van zorgen voor naar zorgen dat. Dit vertaalt zich in nieuwe zorg- en welzijnsarrangementen en in een breed palet van nieuwe eisen aan de professional, mantelzorger en vrijwilliger.

Kennisoverdracht

De Wijkracht Academie volgt deze trend en wil een plek zijn waar kennisoverdracht plaatsvindt: om veranderingsprocessen te laten slagen, is een transitie nodig waarin mensen zich continu kunnen blijven ontwikkelen.

 • Verwacht

  Online seminar Omgaan met tegenslag bij jongeren

  Omgaan met tegenslag bij jongeren, wat leren we van Corona? Tijdens de coronacrisis is een stuk structuur en veiligheid rond jongeren weggevallen en dat heeft consequenties voor hun ontwikkeling. Welke rol hebben structuur en veiligheid eigenlijk en wat als deze wegvallen? Tijdens het Online seminar Omgaan met tegenslag bij jongeren…

  Meer informatie
 • 16-11-2021

  In gesprek met Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek

  Het Centrum Seksueel Geweld biedt dag en nacht hulp aan iedereen die kortgeleden een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Als professional heb je een belangrijke signaleringsfunctie als het gaat om seksueel geweld. Daarom brengen we je graag op de hoogte van ons laatste nieuws! Op 16 november 2021 gaan we…

  Meer informatie