Billy Boem, training voor kinderen (8 t/m 12 jaar) in een stressvolle gezinssituatie

Claudia Slot & Gita Siahaya
Home » Events » Billy Boem, training voor kinderen (8 t/m 12 jaar) in een stressvolle gezinssituatie
I.v.m. Corona virus is de training uitgesteld tot najaar 2020

Informatie

Locatie:
Wijkcentrum de Hengelose Es, Uitslagsweg 47, 7556 LN Hengelo
Aanvang:
15.30-17.00 uur
Minimale deelname:
6
Kosten training:
deelname is gratis

Billy Boem is een training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis veel spanning en stress ervaren. Spanning en stress ervaren we allemaal wel eens op momenten in ons leven. Ermee omgaan is voor kinderen een stuk lastiger dan voor volwassenen. Dat komt onder meer omdat kinderen nog niet kunnen overzien wat er aan de hand is.

Langdurige spanningen

Soms gebeuren er dingen in een gezin waarmee een kind geen raad weet en die voor spanning en stress zorgen. Als dat lang duurt, komen de kinderen in de verdrukking. Ouders hebben vaak met problemen te maken hebben die hun leven behoorlijk beïnvloeden. Op zo’n moment is er weinig rust en ruimte om voldoende aandacht voor de kinderen te hebben.

Effect op kinderen

Kinderen kunnen in een moeilijke thuissituatie heel stil worden of juist heel dwars, boos of onzeker. Ze kunnen bang worden om te gaan slapen of om bij hun moeder weg te gaan. Soms plassen ze weer in bed. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die langere tijd in stressvolle situaties verkeren problemen kunnen krijgen. Dat hoeft niet, maar ze lopen wel meer risico. Voor deze kinderen en gezinnen is Billy Boem ontwikkeld.

Billy Boem is een kinderclub. Bij de club hebben kinderen plezier, kunnen ze vrienden maken en hebben ze iets helemaal voor zichzelf. Ook leren de kinderen spelenderwijs hun thuissituatie een plekje te geven.

Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de ouder(s)/verzorger(s)

Wat gaan we doen?

  • De kinderclub komt 10 keer bij elkaar , de ouders/verzorgers 3 keer. De 1e bijeenkomst is voor zowel de kinderen als de ouders/verzorgers op 24 maart a.s. om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur
  • We gaan leuke activiteiten doen
  • Er wordt elke week een verhaal verteld van Billy Boem die thuis ook van alles meemaakt om er vervolgens samen over door te praten
  • Kinderen zoeken samen naar oplossingen en worden begeleid door beroepskrachten
  • Het is een ontspannen kinderclub waar kinderen plezier hebben, vriendschappen aangaan en iets helemaal voor zichzelf hebben!

De kindergroep heeft plaats op 2,9 en 16 april, 14 en 28 mei en 4,11 en 18 juni. De 3 ouderbijeenkomsten zijn op 24 maart, 21 april en 9 juni.

De trainers voor de kindergroep zijn, Gita Siahaya, Mediant en Claudia Slot, Wijkracht, de begeleiders van de oudergroepen zijn; Veroni Weierink en Herma Blik.

Heb je vragen  over de kindergroep of wil je meer informatie neem dan contact op met Claudia Slot 06-34361304 of mail naar c.slot@wijkracht.nl. Heb je vragen over de oudergroep neem dan contact op met Herma Blik 06-34357870 of mail naar h.blik@wijkracht.nl

Informatie tref je ook aan op de flyer; A5 flyer Billy Boem

Rechtstreeks aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Deelname is gratis voor inwoners van de veertien Twentse gemeenten.

De training organiseren we meerdere keren per jaar en vindt plaats in Almelo, Enschede of Hengelo

In verband met het Corona virus zal de training later starten. Zodra hierover meer bekend is zal dit worden vermeld op de website.

 


Billy Boem wordt aangeboden vanuit samenwerkende organisaties

  

« Terug naar overzicht