Geluksgericht werken; alles wat aandacht krijgt groeit

Ruth Deddens
Home » Events » Geluksgericht werken; alles wat aandacht krijgt groeit
23-05-2019

Informatie

Locatie:
MFA ’t Berflo, Apolloplein 1, 7552 VG Hengelo.
Aanvang:
9-12 uur
Minimale deelname:
6
Kosten training:
de workshop is gratis

Geluk is een term waar we allemaal onze eigen beelden bij hebben.

Sommige mensen worden blij van het woord ‘geluk’ maar er zijn ook mensen die er juist jeuk van krijgen. Tijdens de workshop Geluksgericht werken gaan we dieper in op wat geluk eigenlijk is en wat aandacht voor geluk oplevert als mensen problemen in hun leven tegen komen.
Het Geluksgericht werken is een manier van werken waarbij er aandacht is voor de hele mens. Ieder mens heeft zo zijn of haar problemen, maar ieder mens heeft ook zijn of haar wensen, dromen en kwaliteiten.
Daarnaast heeft iedereen behoefte aan verbinding en wil iedereen op de een of andere manier van betekenis zijn. Als mensen problemen ervaren is er vaak geen ruimte meer in hun hoofd en leven voor zaken waar ze echt geluk bij ervaren.

Tijdens deze workshop willen we stil staan bij:
•      Wat mensen gelukkig maakt. Dat doen we mede aan de hand van de drie psychologische basisbehoeften uit de Zelf Determinatie Theorie (autonomie, competenties en verbondenheid).
•      Hoe negatieve spiralen werken waar mensen met problemen in terecht kunnen komen.
We laten daarbij ook zien hoe snel mensen door alleen aandacht voor problemen in een sociaal isolement terecht kunnen komen.
•     Hoe die negatieve spiralen van problemen weer te doorbreken zijn. Hoe mensen door positieve ervaringen op te doen weer ruimte in hun hoofd en hun leven krijgen.
•     Wat het verschil is tussen Oplossingsgericht werken (positieve draai geven aan je problemen) en het Geluksgericht werken
•     Verder willen we middels oefeningen en meegeven van handvatten alvast aan de slag met het Geluksgericht werken.

Wil je meer informatie en/of je aanmelden? stuur een mailtje naar Ruth Deddens, burozeggingskracht@gmail.com of meld je aan via het aanmeldformulier.

 

« Terug naar overzicht