Grip en Glanscursus

Joke Brinkman en Ankie Klein Gebbink
Home » Events » Grip en Glanscursus
01-10-2019

Informatie

Vervolgdata:
08-10-201915-10-201929-10-201905-11-201912-11-2019
Locatie:
Buurtcentrum de Jeugd, Anthoniusstraat 52, 7553 WE Hengelo
Aanvang:
13.30-16.00 uur
Minimale deelname:
6
Kosten training:
de training is gratis

 

Ook zo toe aan een beetje meer glans in het leven?

Wijkracht / Welzijn Ouderen Hengelo organiseert in het najaar 2019 weer de Grip en Glanscursus ‘Hoe geef ik weer wat meer glans aan mijn leven’.

Als u ouder wordt, verandert uw situatie. Sommige veranderingen zijn prettig, andere veranderingen hebben we liever niet. Hierdoor kan de behoefte ontstaan nieuwe manieren te vinden om grip te houden op het leven en het een beetje meer glans te geven.

De cursus Grip en Glans is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de glans in zijn of haar leven mist en het lastig vindt om daar zelf iets aan te doen. Misschien mist u gezelligheid en mensen om u heen, wilt u graag uw kennissenkring uitbreiden, heeft u behoefte aan leuke bezigheden èn stelt u het steeds weer uit iets te ondernemen.

Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de ‘GLANS-schijf van vijf’. De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf. Alleen gaat het niet over gezonde voeding, maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen’ die mensen nodig hebben om prettig te leven. De Grip en Glanscursus biedt handvatten om ook na de cursus de glans van het leven vast te houden.

De cursus beslaat zes wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur.

Vooraf vindt een kennismaking/selectiegesprek met de deelnemers plaats. Voor de cursus in oktober zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

« Terug naar overzicht