KIES training (Kind In Echtscheiding Situatie) Hengelo

Sidon Schapelhouman & Kimberley Asschert
Home » Events » KIES training (Kind In Echtscheiding Situatie) Hengelo
I.v.m. Corona virus is de start van de training uitgesteld tot najaar 2020

Informatie

Locatie:
Wijkcentrum Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62, 7558 CP Hengelo
Aanvang:
15.30-16.30 uur
Minimale deelname:
5
Kosten training:
de training is gratis

Voor de meeste kinderen is het een ingrijpende gebeurtenis wanneer ouders uit elkaar gaan. Dit kan nadelige gevolgen voor ze hebben, die ook na een aantal jaren (of zelfs op latere leeftijd) pas tot uiting kunnen komen. Denk aan probleemgedrag, verslechterde communicatie met één van de ouders of een schuldgevoel bij het kind.

KIES voor jezelf
Met de training KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) helpen we kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar leren omgaan met de scheiding, ook als de ouders al gescheiden zijn, en
met alle emoties die daar bij komen kijken. Zo voorkomen we nadelige gevolgen en houden kinderen een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Niet kiezen tussen ouders, maar KIES voor jezelf.

Thema’s
We gaan met verschillende thema’s zoals emoties, concentratie en leren, gedrag, familie en nieuwe partners aan de slag. Dit doen we in verschillende (spel)vormen en activiteiten.
Ook de ouders zelf krijgen de nodige informatie over de training en over de fases van verwerking van de scheiding. Dit doen we tijdens de ouderbijeenkomsten.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ieder een uur en 2 ouderbijeenkomsten.

Wanneer en waar:
De training start in verband met het Coronavirus in het najaar 2020.  Nieuwe trainingsdata zijn nog niet bekend. De training heeft plaats in het Kulturhus Hasselo, Henri Woodstraat 62 in Hengelo.

Data voor de ouderavonden zijn nog niet bekend. De ouderavond heeft plaats in het Kulturhus Hasselo

Aanmelden of vragen:
Dit kan via onderstaand formulier. Voor vragen kun je contact opnemen met Sidon Schapelhouman; s.schapelhouman@wijkracht.nl of bellen naar 088-9455722 onder vermelding van de soort training

« Terug naar overzicht