KIES training (Kind In Echtscheiding Situatie) Hengelo

Sidon Schapelhouman & Sengul Bulut
Home » Events » KIES training (Kind In Echtscheiding Situatie) Hengelo
bij voldoende deelname najaar 2020

Informatie

Aanvang:
15.45-17.00 uur
Kosten training:
de training is gratis

De 1e groep najaar 2020 is vol. Bij voldoende belangstelling organiseren we een extra training.

Voor de meeste kinderen is het een ingrijpende gebeurtenis wanneer ouders uit elkaar gaan. Dit kan nadelige gevolgen voor ze hebben, die ook na een aantal jaren (of zelfs op latere leeftijd) pas tot uiting kunnen komen. Denk aan probleemgedrag, verslechterde communicatie met één van de ouders of een schuldgevoel bij het kind.

KIES voor jezelf
Met de training KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) helpen we kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar leren omgaan met de scheiding, ook als de ouders al gescheiden zijn, en
met alle emoties die daar bij komen kijken. Zo voorkomen we nadelige gevolgen en houden kinderen een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Niet kiezen tussen ouders, maar KIES voor jezelf.

Thema’s
We gaan met verschillende thema’s zoals emoties, concentratie en leren, gedrag, familie en nieuwe partners aan de slag. Dit doen we in verschillende (spel)vormen en activiteiten.
Ook de ouders zelf krijgen de nodige informatie over de training en over de fases van verwerking van de scheiding. Dit doen we tijdens de ouderbijeenkomsten.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van ieder een uur en twee ouderbijeenkomsten.

Wanneer en waar:
Onder voorbehoud bij Buurthuis en speeltuinvereniging Weidedorp-Woolderes
De ouderbijeenkomsten worden gehouden via Microsoft Teams van 19.00 - 20.00 uur (verdere informatie en uitleg volgt).

Aanmelden of vragen:
De 1e groep najaar 2020 is vol. Aanmelden voor deze training kan een mail te sturen naar academie@wijkracht.nl. Bij voldoende belangstelling organiseren we een extra groep. Voor vragen kun je contact opnemen met Sidon Schapelhouman; s.schapelhouman@wijkracht.nl of bellen naar 088-9455722

« Terug naar overzicht