Lezing ‘En toen ineens was ik stiefmoeder’

Saskia Wilens
Home » Events » Lezing ‘En toen ineens was ik stiefmoeder’
05-10-2021

Informatie

Locatie:
bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo
Aanvang:
20.00-21.30 uur
Kosten training:
deelname is gratis

Wat is ieders rol in een samengesteld gezin? En waar mag je je nou wel mee bemoeien en waar niet? Een lezing door Saskia Wilens, coach voor het samengestelde gezin.

Toen Saskia Wilens 11 jaar geleden haar huidige man leerde kennen was ze zich niet bewust van de impact die een samengesteld gezin zou hebben op haar leven. Ze was positief ingesteld en dacht ‘dat zal wel goed komen!’. Toch liep ze tegen veel problemen en issues aan. Want hoe kan het dat het gevoel voor je eigen kinderen zo anders is dan voor je stiefkinderen? Of hoe ga je om met de druk die het moeten zorgen voor kinderen die niet van jou zijn met zich meebrengt? En waar mag je je nou wel mee bemoeien en waar niet? Wat is ieders rol in een samengesteld gezin?

Saskia deelt haar verhaal over hoe zij het aanpakte (en soms ook de mist in ging!) maar er ook haar werk van maakte in haar praktijk, waar ze ouders en professionals begeleid die te maken hebben met het samengestelde gezin.

Samengesteld gezin

Deze avond leer je meer over alle rollen in een samengesteld gezin. De ervaringen en perspectieven van het (stief)kind komen aan bod, evenals de ervaringen van de (stief)ouders. Je hoort een heleboel informatie en tips & tricks over hoe het ook kan. Want de cijfers liegen er niet om, vele nieuwe liefdes houden geen stand omdat het samengestelde gezin te ingewikkeld wordt. En dat is toch jammer!

Saskia Wilens werkt als coach voor het samengestelde gezin. Ze geeft begeleidt ouders en geeft oa voorlichting aan hulpverleners, hulpverleners in opleiding, scholen, gemeente of kinderopvangmedewerkers.

Deze lezing wordt aangeboden door LOES, Wijkracht en de Bibliotheek.

 

« Terug naar overzicht