Masterclass ’Gamen en sociale media’ Verslaafd of gezond gedrag?

Sarah Medendorp, Social Worker Wijkracht
Home » Events » Masterclass ’Gamen en sociale media’ Verslaafd of gezond gedrag?
21-01-2020

Informatie

Locatie:
MFA t'Berflo, Apolloplein 1, 7552 VG Hengelo
Aanvang:
8.30-13.00 uur
Kosten training:
deelname is gratis, aan-afmelding vereist

Kinderen en jongeren lijken soms vastgeplakt te zitten aan een schermpje. Hoe gedragen ze zich online en wat is gezond en wanneer is het een verslaving? Werk jij met gezinnen, kinderen of jongeren? Laat je dan tijdens de masterclass op 21 januari informeren door regionale samenwerkingspartners. Na een gezamenlijke aftrap zijn er drie interactieve workshops.

Workshops

  • Jaap Lummen, Tactus: Wanneer is er sprake van problematisch gamen en/of social media gebruik en wanneer is het een verslaving? Tijdens deze workshop worden handvatten gedeeld om problemen tijdig te kunnen signaleren en bespreekbaar te maken. Daarnaast wordt er duidelijkheid gegeven over welke hulp preventief ingezet kan worden en wanneer je als hulpverlener/professional op kan schalen.
  • Triston Berkenbosch GGD en Laura Hevink van LOES: Internet en sociale media zijn niet meer weg te denken in de ontwikkeling van kinderen. Wat is gezond online experimenteergedrag en waar moeten we als professional op bijsturen. In deze workshop gaan we in op de fenomenen cyberpesten en sexting.
  • Jeroen Dams en Marleen Hofsté , politie Oost Nederland: Toepasbare wet- en regelgeving voor strafbare gedragingen online en op sociale media. Wanneer doe je een melding of aangifte van online overschrijdend gedrag? Wat gebeurt er dan? Waar heeft de politie behoefte aan, wanneer er sprake is van een strafbaar feit.

Het programma
Je bent om 8.30 uur welkom en het programma start om 8.45 uur. Na een introductie van ongeveer een half uur starten de workshops. Een workshop duurt drie kwartier en wordt gevolgd door een korte pauze. Om 13.00 uur is de masterclass afgelopen. 08.30 uur inloop

Wie -wat – waar
Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals en vrijwilligers en vindt plaats op dinsdag 21 januari van 08.30 -13.00 uur. De locatie is MFA ’t Berflo (theaterzaal), Apolloplein 1 in Hengelo.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar academie@wijkracht.nl. Er is plaats voor maximaal 75 personen. Heb je vragen of wil je meer informatie neem dan contact op met Sarah Medendorp. s.medendorp@wijkracht.nl of mobiel 06 51874742.

De masterclass is VOL. Je kunt je blijven opgeven, je naam wordt op een wachtlijst geplaatst. Er wordt gekeken naar een mogelijkheid voor het geven van een extra masterclass.

 

 

Deze bijeenkomst komt tot stand door samenwerking tussen Wijkracht, Tactus, GGD, LOES en de politie regio Oost Nederland.

 

« Terug naar overzicht