OMGAAN MET LEVENSVRAGEN, het voeren van een dieper gesprek

Janneke Bekhof, Liberein
Home » Events » OMGAAN MET LEVENSVRAGEN, het voeren van een dieper gesprek
12-02-2020

Informatie

Locatie:
Wijkcentrum de Sterrentuin, Neptunesstraat 51, 7557 XX Hengelo
Aanvang:
19.30-21.30 uur
Minimale deelname:
10
Kosten training:
Voor externe vrijwilligers € 15,00 p.p., voor vrijwilligers van Wijkracht is de training gratis

Als vrijwilliger ontmoet je vaak mensen die het fijn vinden om met je in gesprek te gaan en vaak best wat te vertellen hebben. Soms gebeurt het dat die ander zoiets zegt als: ‘Iedereen moet toch zijn eigen weg gaan.’ Of: ‘Alles komt goed’.
Zinnetjes die zo maar geuit kunnen worden maar waar misschien een heel verhaal achter zit. Vaak genoeg een verhaal dat de kern laat zien van waaruit mensen leven. Als je daar naar durft te vragen krijg je vaak prachtige verhalen en kun je iemand als het ware te voorschijn luisteren. Maar ook heeft de ander vaak het gevoel dat iemand écht geluisterd heeft. Echte ontmoeting heeft dan plaats gevonden.

Maar hoe signaleer je die zinnen bij een ander? En hoe ga je er dan mee verder? Wat kun je zelf en waar liggen je grenzen? Deze en nog meer vragen komen aan bod in deze training van een dagdeel. Na de training herken je de uitingen van mensen die te maken hebben met zingeving en spiritualiteit. Je hebt handvatten gekregen om hierop aan te haken of mee verder te gaan.

De training wordt verzorgd door Janneke Bekhof. Zij is als geestelijk verzorger werkzaam bij Liberein en voor het geven van deze training verbonden aan ‘Willem, hart voor levensvragen’.

Wie-wat-waar;
De training is bedoeld voor vrijwilligers en wordt 2 keer aangeboden ( 30 januari 's ochtends en 12 februari 's avonds)wat betekent dat je kunt kiezen. De trainingen starten om 9.30, inloop vanaf 9.00 uur en om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur en zijn beide keer in Wijkcentrum de Sterrentuin in Hengelo
Vrijwilligers van Wijkracht kunnen gratis deelnemen, voor vrijwilligers van andere organisaties zijn de kosten €15,00 p.p.
De groep bestaat uit maximaal 15 personen, dus wacht niet te lang met opgeven!

Informatie en aanmelden;
Voor meer informatie kun je mailen naar a.kleingebbbink@wijkracht.nl of haar bellen 06-51467709.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier of via Ankie Klein Gebbink. Op het aanmeldformulier bij  opmerkingen graag aangeven welke datum je wilt deelnemen.

Training voor vrijwilligers van Wijkracht (002)

Wie is Willem, Hart voor Levensvragen?
Willem is een Centrum voor Levensvragen. Binnen Willem werkt een team van gekwalificeerd geestelijk verzorgers uit de regio Twente en Achterhoek.

 

« Terug naar overzicht