Online Bijeenkomst: kennismaken in de buurt

Movisie; Joline Verloove
Home » Events » Online Bijeenkomst: kennismaken in de buurt
02-03-2021

Informatie

Locatie:
online meeting
Aanvang:
10-12 uur

Hoe bevorder je als initiatief(nemer) sociaal contact tussen inwoners met diverse achtergronden?

Diversiteit naar herkomst blijft in Nederland de komende jaren groeien. Soms maakt deze diversiteit het samenleven ingewikkelder. Breng jij mensen met verschillende (culturele) achtergronden en levensovertuigingen in contact met elkaar met jouw initiatief? Laten we dan van elkaar leren op dinsdag 2 maart 2021.

Tijdens deze bijeenkomst delen we kennis met elkaar over de voorwaarden van contact en hoe contact kan bijdragen aan een gelijkwaardige en respectvolle samenleving. We staan stil bij ervaringen van initiatiefnemers, wetenschappelijke kennis over sociaal contact en hoe je deze kennis kunt gebruiken voor jouw initiatief. Ook vragen we je mee te denken met een tool die wij aan het ontwikkelen zijn voor (nieuwe) initiatiefnemers, De Wij(k)verbinder. Met jouw kennis kunnen we de tool beter maken.

Programma

10.00 uur: Welkom door Joline Verloove, Movisie
10.15 uur: Introductie door Florentine Zarks, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
10.20 uur: In gesprek met een initiatiefnemer: hoe draagt dit initiatief bij aan een gelijkwaardige samenleving? Wat maakt het tot een succes? En hoe organiseer je ontmoeting in coronatijd?
10.30 uur: Hoe organiseer je sociaal contact op een effectieve manier? Presentatie door René Broekroelofs, onderzoeker Movisie.
10.45 uur: Presentatie online tool De Wij(k)verbinder
10.50 uur: Pauze
11.00 uur: Break-out rooms: initiatieven wisselen praktijkkennis en tips met elkaar uit
11.40 uur: Presentatie Buurtwijs.nl door Joke Meindersma, redacteur Buurtwijs en adviseur vrijwillige inzet Movisie.
12.00 uur: Einde

Aanmelden kan via https://www.movisie.nl/bijeenkomst-kennismaken-buurt

ℹ️ Deze bijeenkomst is de eerste in een reeks. De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van een project over het bevorderen van respectvol samenleven, gefinancierd door het ministerie van SZW. Binnen dit project ontwikkelen we kennis over wat wel én niet werkt bij sociaal contact tussen mensen met verschillende (culturele) achtergronden en in levensovertuiging en hoe dit kan bijdragen aan een gelijkwaardige en respectvolle samenleving. Ook maken we de geweldige initiatieven die hieraan werken graag samen meer zichtbaar met interviews, blogs en goede voorbeelden op Buurtwijs, hét platform voor buurtontwikkeling.

 

« Terug naar overzicht