Online interactief event “De grote sprong; overgang van groep 8 naar de brugklas”

Home » Events » Online interactief event “De grote sprong; overgang van groep 8 naar de brugklas”
17-06-2021

Informatie

Locatie:
online
Aanvang:
18.45-19.45 uur
Kosten training:
deelname is gratis

Theatergroep PlayBack en LOES  Twente verzorgen een interactieve avond voor ouders en jongeren met als titel; "de grote sprong; overgang van groep 8 naar de brugklas"

Voor zowel kinderen als ouders verandert er een hoop als ze naar de middelbare school gaan. Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Eigen boterhammen mee naar school is niet cool. Iedereen heeft de nieuwste telefoon en je net zo kleden als de rest hoort erbij. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste en op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en identiteit. Waar blijf jij als ouder als de wereld van je kind 180 graden draait. En hoe leg je als kind nu duidelijk uit wat er in je omgaat en wat de regels zijn in jouw nieuwe wereld?

Contact is dus belangrijk maar waar, wanneer en hoe? De Grote Sprong is een spoedcursus in het omgaan met de veranderingen en ontwikkelingen die ouders en kinderen tegenkomen als de middelbare school om de hoek komt kijken.

Twee acteurs en tevens ervaren gesprekleiders van Theatergroep PlayBack schetsen in scherpzinnige en humoristische acts wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare gaat. Welke rol spelen thuis, familie en vrienden, en hoe kan er worden ondersteund? De Grote Sprong geeft moed en kracht de oversteek naar de brugklas te wagen en zonder kleerscheuren en als jezelf aan de overkant terecht te komen.
De Grote Sprong is een feest der herkenning, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kinderen.

Meld je aan en doe mee! Dit kan via  https://www.loes.nl/agenda/items-op-datum/13454-2021-06-17.html

De link om deel te nemen ontvang je kort van tevoren.

Let op! Heb je geen bevestiging ontvangen binnen 24 uur na aanmelding, kijk dan in de "spam" box.

Impressie van de Grote Sprong:

https://www.youtube.com/watch?v=jUveleEr1KA

« Terug naar overzicht