Online Kennisbijeenkomst ‘Autisme & Gehechtheid’

Angela Thissen, dagvoorzitter
Home » Events » Online Kennisbijeenkomst ‘Autisme & Gehechtheid’
20-04-2021

Informatie

Locatie:
online bijeenkomst
Aanvang:
14.30-16.30 uur
Kosten training:
125,00 per persoon voor niet leden AKO

Autisme Kennisnetwerk Overijssel (AKO)organiseert  op 20 april a.s.  een online kennisbijeenkomst 'Autisme & Gehechtheid'.

De wijze waarop het autisme bij iemand tot uiting komt en de wijze waarop iemand gehecht is, hebben beide invloed op de relatie met ouders, partners, kinderen, familieleden, vriendschappen, collega’s en hulpverleners.
Tijdens deze AKO kennisbijeenkomst staan vragen centraal als “Wat is er bekend over de relatie tussen gehechtheid en autisme?”, “Beïnvloedt autisme hechtingsprocessen gedurende de levensloop?” en “Wat betekent het voor het dagelijks functioneren van mensen met autisme als er sprake is van hechtingsproblemen?”

In dit programma komen verschillende perspectieven aan bod vanuit de theorie, praktijk en eigen ervaringen:
- De wetenschappelijk gevalideerde Loekemeijermethode benadrukt het belang van  gehechtheidsontwikkeling. Tijdens deze bijeenkomst komt de methode, de theorie erachter en de praktische toepassing hiervan aan bod. Zowel vanuit het perspectief van professionals als van iemand met autisme.
- Hoe speelt hechting een rol in het leven mensen met autisme en hoe raakt het hen in het dagelijks functioneren? Tijdens deze bijeenkomst komen ervaringsverhalen aan bod.

Programma:
14:30 uur: Opening Angela Thissen (dagvoorzitter)
14:40 uur: Duo presentatie Jacqueline Dalinghaus (opgeleid in de Yvonne Loekemeijer methode) samen met Nynke Zuurmond (zelf aan de slag met gehechtheidsonderzoek) over de methode, de theorie erachter en de praktische toepassing
15:20 uur: Online vragen
15:30 uur: Pauze
15:40 uur: Ervaringsverhaal Hanneke Poelmans
16:00 uur: Panel: online vragen aan alle sprekers
16:25 uur: Afsluiting
16:30 uur: Einde

Vooraf al vragen?

We inventariseren voorafgaand aan de bijeenkomst welke vragen er zijn. Sprekers ontvangen deze vragen en verwerken deze in hun lezing. In de bijlage treft u uitgebreide informatie aan over deze middag en daarbij de link om vast uw vragen te stellen.

SKJ registratiepunten zijn aangevraagd voor deze bijeenkomst.

Kosten;

Vanaf 2021 geldt een ticketprijs van €125 voor deelname (inclusief SKJ certificaat) aan een losse AKO kennisbijeenkomst. De kennisbijeenkomsten blijven gratis voor (naaste van) mensen met autisme en professionals, werkzaam bij een organisatie die lid is van het AKO.

Aanmelding voor deze bijeenkomst is verplicht.

Voor meer informatie over de sprekers, inhoud van het programma, het indienen van vragen  en aanmelden klinkt u op volgende link

Definitief programma Autisme Gehechtheid

 

Onderstaand ziet u het overzicht van leden die aangesloten zijn bij AKO

AKO leden: Accare, Ambiq, Attendiz, Autismehuis, Aveleijn, Baalderborg groep, De Twentse Zorgcentra, De Dimence Groep, Driestroomhuis Haaksbergen, Erna Dogger autismecoach, Frion, Frits Stribos, Humanitas DMH, Pluryn, JADOS, Jarabee, Karakter, Mediant, MEE IJsseloevers, NVA regio Overijssel, RIBW Overijssel, Scauting Twente, SOTOG, Trias, Uw WelzijnPlus, Vitree en WijKracht

 

 

« Terug naar overzicht