Online Webinar Autisme, stress en gedrag

Leander van Eerten
Home » Events » Online Webinar Autisme, stress en gedrag
14-04-2021

Informatie

Locatie:
online
Aanvang:
19.30-22.00 uur
Kosten training:
deelname is gratis

Webinar Autisme, stress en gedrag door Leander Westerbeek van Eerten en Marjon Kuipers AutismeAcademie

Wereldwijd weten wij niet wat autisme nu precies is. Er zijn veel verschillen in hoe mensen met autisme hun autisme beleven. Wat mensen met autisme wel gemeenschappelijk hebben is de mate van stress-gevoeligheid die over het algemeen hoger ligt dan bij mensen zonder autisme. Overprikkeling of stress wordt regelmatig ervaren als een gevolg van autisme.

De wetenschap op het gebied van stress, trauma, hechting en leefstijl in relatie tot autisme en andere DSM-diagnostiek is nog volop in ontwikkeling, maar het is wel duidelijk dat we niet meer om de hoopvolle ontwikkelingen op dit terrein heen kunnen.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kennis over stress en de invloed hiervan op het leven is noodzakelijk. Kennis op nog diepere lagen. Kennis die nodig is voor een gezonde ontwikkeling en groei. Voor autonomie en zelfrealisatie. Kennis van jezelf als je autisme hebt en kennis voor de ondersteuners van degene met autisme.

In dit webinar delen wij deze kennis en gaan dieper in op de gedragsaspecten die stress en overprikkeling met zich mee brengen.

Aanmelden voor alle bijeenkomsten kan via:

Jannet Huisman        : j.huisman@stichtingfundament.nl , 06-47504724

Lenneke Herben       : l.herben@siztwente.nl , 06-47504721

Eventueel ook via      : info@siztwente.nl  of info@stichtingfundament.nl

 

   

« Terug naar overzicht