Online webinar LHBTIQ: seksuele diversiteit bij jongeren

Home » Events » Online webinar LHBTIQ: seksuele diversiteit bij jongeren
19-04-2021

Informatie

Locatie:
online
Aanvang:
15.30-17.00 uur
Kosten training:
deelname is gratis

Webinar over seksuele diversiteit bij jongeren “De kast dichthouden is geen optie!”

“Zolang je maar normaal blijft….” De prikkelende titel van het afstudeeronderzoek van Wijkracht collega Sarah Medendorp. In 2013 deed zij onderzoek naar hoe jongeren de fase voor en na hun ‘coming-out’ ervaren en hoe het schoolmaatschappelijk werk kan ondersteunen bij mogelijk bijkomende problematiek. Een thema dat tot op de dag van vandaag erg actueel is en erg herkenbaar is voor professionals die werken met jongeren. Wat kan jouw rol hierin zijn? Wat doe je wel en wat doe je liever niet?

Het ‘kennisteam diversiteit’ neemt jullie tijdens een Webinar, samen met Simone en Wietske (van Sekspret) en Burcak (docent Montessori), mee in de wereld van LHBTI bij jongeren,

Voor wie?
Deze Webinar is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die werken met jongeren en vindt plaats op maandag 19 april 2021 van 15.30 uur tot 17.00 uur. De Webinar is georganiseerd in Microsoft Teams.

Het definitieve programma en de link om deel te nemen ontvangen jullie de week voorafgaand aan het Webinar.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar academie@wijkracht.nl. (Heb jij je al aangemeld nav de vooraankondiging dan is dat voldoende).

Over de sprekers
Sekspret
Wij zijn Simone en Wietske, 28 jaar en wonen in Amsterdam. Nadat we allebei onze bachelor Psychologie aan de UvA en VU hebben afgerond zijn we de master Seksuologie gaan volgen in Leuven, waar we na 2 jaar onze diploma in ontvangst hebben mogen nemen.

Na terugkomst in Amsterdam voelden we dat we nog lang niet klaar waren om over seksualiteit te praten en hebben we besloten onze eigen organisatie op te richten: ‘Sekspret!’. Sekspret staat voor inclusiviteit, plezier en gelijkheid op het gebied van seks. We vinden het leuk om onze kennis met anderen te delen en gaan graag het gesprek aan! Hopelijk kunnen wij zo het taboe rondom seks beetje bij beetje doorbreken.

Burcak Sikar
Burcak is in Turkije momenteel de bekendste leraar van Nederland. De Turks-Nederlandse docent van het Montessori College in Hengelo heeft een nummer gemaakt waarin hij uitkomt voor zijn homoseksualiteit. Het is een hit in zijn geboorteland en dat is best wel bijzonder.

 

« Terug naar overzicht