Het geheim van een levenslange goede relatie met kinderen

Andréa van 't Schip
Home » Events » Het geheim van een levenslange goede relatie met kinderen
08-10-2019

Informatie

Locatie:
MFA 't Berflo, Apolloplein 1 , 7552 VG Hengelo
Aanvang:
19.00-21.30 uur
Kosten training:
de informatiebijeenkomst is gratis

In het kader van de week van de opvoeding nodigen wij je graag uit voor de bijeenkomst; Hand in Hand; opvoeders als anker voor het kind; Ouder(s)/verzorger(s) en professionals uit het onderwijs staan stil bij hun rol als “ankers” in de ontwikkeling van een sterke gehechtheidsrelatie.

De blauwdruk voor de gehechtheid wordt in de eerste jaren gevormd. Echter, de verdieping, de verduurzaming en de veerkracht van deze verbinding vragen om een “veel-jarenplan”. In de huidige leefomgeving van het kind, die zich zowel fysiek als digitaal/ virtueel uitstrekt, lijkt het belangrijk om goed in beeld te kunnen blijven voor het kind en het kind goed te blijven zien. Het kind zendt van jongs af aan ons, daartoe signalen uit. Voor opvoeders (ouders, verzorgers, professionals) de kunst om deze signalen steeds te herkennen, juist te beantwoorden en de verbinding blijven maken. Door het kind te ‘kennen-als- geen-ander’, kunnen we het lijntje vasthouden en de veilige basis blijven, waarop kinderen -waar nodig- steeds op kunnen blijven terugvallen.

Andréa van t' Schip is gastspreker. Zij verzorgt de lezing vanuit haar rol als professional, maar zeker ook als ‘mede-ouder/verzorger’.

Wie is Andréa; ze is orthopedagoog, onderwijsadviseur en moeder van 3 kinderen. Haar expertise ligt vooral op het gebied van zeer jonge kinderen, gedragsproblematiek, complexe (veelal ortho-psychiatrische) hulpvragen en een specialisatie op het gebied van hechtingsstoornissen. Haar persoonlijke expertise heeft zij mogen opdoen als ouder, met al het mooie dat daarbij hoort, maar zeker ook met soms vallen en opstaan. Vanuit deze twee rollen begeleidt Andréa, inmiddels vele jaren, het (speciale) onderwijs en geeft zij regelmatig begeleiding aan ouders op en buiten de school.

Wanneer en waar: Dinsdag 8 oktober, van 19.00 tot 19.30 uur inloop met koffie en thee, 19.30 tot 21.00 uur lezing verzorgd door Andréa,  daarna napraten onder genot van een drankje en mogelijkheid tot bezoeken informatiemarkt, afsluiting rond 21.30 uur.

De informatiebijeenkomst is gratis.  Voor meer informatie kun je mailen naar academie@attendiz.nl

Aanmelden kan via https://www.wijkrachtacademie.nl/event/opvoeders-als-anker-voor-het-kind/

of via de flyer HECHTING LEZING

Aanmeldingen worden ingeschreven op datum binnenkomst. Er is plaats voor max. 130 bezoekers.  Bij verhindering graag zo spoedig mogelijk een bericht sturen.

De bijeenkomst zit VOL. Nieuwe aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst. Wanneer er plaatsen beschikbaar komen informeren wij je hierover.

Deze avond is georganiseerd door:

 

« Terug naar overzicht