Piep zei de Muis voor kinderen van 4 t/m 7 jaar in een stressvolle gezinssituatie Almelo e.o.

Kirsten Brink
Home » Events » Piep zei de Muis voor kinderen van 4 t/m 7 jaar in een stressvolle gezinssituatie Almelo e.o.
verwacht 2021

Informatie

Locatie:
Basisschool De Wereldboom, Almelo
Minimale deelname:
6
Kosten training:
deelname is gratis

“Piep” zei de muis  voor kinderen van 4 t/m 7 jaar, die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van spanning en stress.
Iedereen komt dat natuurlijk tegen in zijn/haar leven, maar voor kinderen is dat moeilijker om mee om te gaan dan voor volwassenen. Dat komt omdat kinderen nog niet kunnen overzien wat
er aan de hand is. Bovendien betrekken ze alles nog op zichzelf. Kinderen zitten nog in een ontwikkelingsfase waarin ze denken dat alles om hen draait. Ze kunnen nog geen goed onderscheid
maken tussen hun eigen gevoelens en die van anderen. Ook het verschil tussen werkelijkheid en fantasie is op die leeftijd nog moeilijk.

Handpop Piep de Muis vertelt over wat hij allemaal meemaakt. Piep nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei dingen een oplossing te zoeken. Zo leren de kinderen op een speelse manier om met hun gevoelens om te gaan, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en weerbaarder te worden. Kinderen kunnen dan vaak beter omgaan met de situatie thuis.

  • De kinderclub bestaat uit 14 bijeenkomsten  en duren 1,5 uur per keer. De 1e kinderclub is gelijk met de ouderbijeenkomst.
  • Daarnaast zijn er 5 ouderbijeenkomsten, deze vinden plaats op dezelfde locatie én in dezelfde tijd als de kinderclub.
  • Tijdens de schoolvakanties,  is er geen kinderclub.
  • Deelname aan Piep zei de muis is gratis.
  • Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsgesprek plaats.

Aanmelden kan via www.avedan.nl of door een mail te sturen naar k.brink@avedan.nl.

Deelname is gratis voor inwoners van de veertien Twentse gemeenten.

Deze training organiseren we meerdere keren per jaar en vindt plaats in Almelo, Enschede of Hengelo en wordt aangeboden vanuit samenwerkende organisaties; Avedan, Mediant, Impluz, SMD/Wijkteams Enschede en Wijkracht

 

Corona informatie:

Avedan volgt de Corona de adviezen van het RIVM, de Veiligheidsregio Twente en de eventuele beperkingen op. Er kan geen garantie worden gegeven dat de training start.  Wij hopen op uw begrip.

« Terug naar overzicht