Piep zei de Muis voor kinderen van 4 t/m 7 jaar in een stressvolle gezinssituatie Hengelo e.o.

Claudia Slot
Home » Events » Piep zei de Muis voor kinderen van 4 t/m 7 jaar in een stressvolle gezinssituatie Hengelo e.o.
verwacht najaar 2021

Informatie

Minimale deelname:
6
Kosten training:
deelname is gratis

“Piep” zei de muis  voor kinderen van 4 t/m 7 jaar, die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van spanning en stress.
Iedereen komt dat natuurlijk tegen in zijn/haar leven, maar voor kinderen is dat moeilijker om mee om te gaan dan voor volwassenen. Dat komt omdat kinderen nog niet kunnen overzien wat
er aan de hand is. Bovendien betrekken ze alles nog op zichzelf. Kinderen zitten nog in een ontwikkelingsfase waarin ze denken dat alles om hen draait. Ze kunnen nog geen goed onderscheid
maken tussen hun eigen gevoelens en die van anderen. Ook het verschil tussen werkelijkheid en fantasie is op die leeftijd nog moeilijk.

Handpop Piep de Muis vertelt over wat hij allemaal meemaakt. Piep nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei dingen een oplossing te zoeken. Zo leren de kinderen op een speelse manier om met hun gevoelens om te gaan, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en weerbaarder te worden. Kinderen kunnen dan vaak beter omgaan met de situatie thuis.

  • De kinderclub bestaat uit 14 bijeenkomsten  en duren 1,5 uur per keer. De 1e kinderclub is gelijk met de ouderbijeenkomst.
  • Daarnaast zijn er 5 ouderbijeenkomsten, deze vinden plaats op dezelfde locatie én in dezelfde tijd als de kinderclub , data worden nog bekend gemaakt.
  • Tijdens de schoolvakanties,  is er geen kinderclub.
  • Deelname aan Piep zei de muis is gratis.
  • Voorafgaand aan de training vindt er een kennismakingsgesprek plaats.

PIEP start vanaf 13 april  maar  is  VOL.  Wij verwachten in het najaar (sept) weer een nieuwe PIEP training aan te kunnen bieden.

Heb je belangstelling of vragen neem dan contact op met Claudia Slot c.slot@wijkracht.nl  Aanmelden kan ook rechtstreeks via het aanmeldformulier.

A5 flyer Piep zei de muis DIGI

Piep zei de Muis wordt aangeboden vanuit samenwerkende organisaties; Avedan, Mediant, Impluz, SMD/Wijkteams Enschede en Wijkracht

 

Corona informatie;

Wijkracht volgt de Corona de adviezen van het RIVM, de Veiligheidsregio Twente en de eventuele beperkingen op. 

 

 

 

« Terug naar overzicht