Sociale Vaardigheden 13-17 jaar Haaksbergen

nog niet bekend
Home » Events » Sociale Vaardigheden 13-17 jaar Haaksbergen
verwacht najaar 2021
Classmate Classroom Sharing International Friend Concept

Informatie

Locatie:
Assinklyceum, van Brakelstraat 1, 7482 VV Haaksbergen
Minimale deelname:
8
Kosten training:
Dit is een gratis training

 

Opkomen voor jezelf betekent dat je durft te zeggen wat je van iets vindt, dat je dingen durft te doen die je leuk of belangrijk vindt. Ook al denk je dat sommige andere kinderen of mensen dat stom, kinderachtig of gek vinden. Opkomen voor jezelf betekent ook dat je anderen dingen durft te vragen en dat je durft te zeggen dat je iets niet wilt. Het gaat dus steeds om durven. Eigenlijk betekent opkomen voor jezelf gewoon dat je zelfverzekerd bent, dat je jezelf durft te zijn. Op een goede manier opkomen voor jezelf kun je dus leren.

Doel;
Het vergroten van sociale vaardigheden bij jongeren.

Doelgroep, maximale groepsgrootte;
Jongeren van 13 tot 17 jaar (op het voortgezet onderwijs) die bijvoorbeeld:
• Gepest worden;
• Weinig zelfvertrouwen hebben;
• Moeilijk contact met anderen kunnen maken;
• Verlegen of stil zijn;
• Snel boos of verdrietig worden niet weten hoe hiermee om te gaan;
• Moeite hebben met nee zeggen;
• Moeite hebben met kritiek geven en/of ontvangen;
De groep heeft maximaal 10-12 deelnemers.

Wat leer je;
Je leert andere jongeren kennen die het net als jij ook lastig vinden op een goede manier voor zichzelf op te komen. Samen, onder begeleiding van een trainer, leer je hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen. Er wordt geoefend met samenwerken, hoe je steviger kunt staan, hoe je om kunt gaan met emoties en gevoelens. Je leert ook hoe je contact maakt met anderen of hoe je omgaat met treiteren en pesten. Allemaal belangrijke dingen waar je veel aan hebt.

Duur;
10 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur en een ouderbijeenkomst.

Hoe werkt het;
Na de aanmelding wordt er een intakegesprek gepland met de jongere en ouders/verzorgers. In dit gesprek wordt onderzocht wat de leerdoelen van de jongere zijn en wordt bekeken of de training geschikt is voor hem/haar.

Aanmelden voor deze training is weer mogelijk. U kunt contact met ons opnemen  door te bellen naar Wijkracht 088-9455722 of mailen naar info@wijkracht.nl met vermelding van de soort training of door het aanmeldformulier in te vullen.

Training-sociale-vaardigheden-13-17-jaar

Corona informatie;

Wijkracht volgt de Corona de adviezen van het RIVM, de Veiligheidsregio Twente en de eventuele beperkingen op. Dit betekent dat wij u later informeren over de startdatum. Wij hopen op uw begrip.

Heeft u vragen neemt u dan contact op met Wijkracht; dit kan zowel telefonisch 088-9455722 als per mail info@wijkracht.nl  Graag met vermelding van de  soort training.

 

 

« Terug naar overzicht