Sociale Vaardigheidstraining 9-12 jaar Hengelo

Home » Events » Sociale Vaardigheidstraining 9-12 jaar Hengelo
verwacht najaar 2021

Informatie

Minimale deelname:
6
Kosten training:
Dit is een gratis training

Sociale Vaardigheidstraining in de leeftijd van 9-12 jaar

Opkomen voor jezelf betekent dat je durft te zeggen wat je van iets vindt, dat je dingen durft te doen die je leuk of belangrijk vindt. Ook al denk je dat sommige andere kinderen of mensen dat stom, kinderachtig of gek vinden. Opkomen voor jezelf betekent ook dat je anderen dingen durft te vragen en dat je durft te zeggen dat je iets niet wilt. Het gaat dus steeds om durven. Eigenlijk betekent opkomen voor jezelf gewoon dat je zelfverzekerd bent, dat je jezelf durft te zijn. Op een goede manier opkomen voor jezelf kun je dus leren.

Doel;
Het vergroten van sociale vaardigheden bij kinderen.

Doelgroep, maximale groepsgrootte;
Kinderen van 9 tot 12 jaar (basisschool groepen 6, 7 en 8) die bijvoorbeeld:
- Gepest worden;
- Weinig zelfvertrouwen hebben;
- Moeilijk vriendjes kunnen maken;
- Verlegen of stil zijn;
- Snel boos of verdrietig worden niet weten hoe hiermee om te gaan;
- Moeite hebben met nee zeggen;
- Moeite hebben met kritiek geven en/of ontvangen;
- Niet met teleurstellingen kunnen omgaan.

De groep bestaat uit minimaal  6 en maximaal 10 deelnemers.

Duur;
9 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur aansluitend aan de schooldag en een ouderbijeenkomst.

Hoe werkt het;
Na de aanmelding wordt er een intakegesprek gepland met kind en ouders/verzorgers. In dit gesprek wordt onderzocht wat de leerdoelen van het kind zijn en wordt bekeken of de training geschikt is voor het kind. Tijdens de training is er contact met de ouders/ verzorgers door middel van een ouderbijeenkomst.
Iedere week is er oefenstof zodat ouders of verzorgers en de leerkracht samen met het kind kunnen oefenen. Na afloop van de training is er een eindgesprek met de ouders.

Aanmelden voor deze training is weer mogelijk. U kunt contact met ons opnemen  door te bellen naar Wijkracht 088-9455722 of mailen naar info@wijkracht.nl met vermelding van de soort training.

Corona informatie;

Wijkracht volgt de Corona de adviezen van het RIVM, de Veiligheidsregio Twente en de eventuele beperkingen op. Dit betekent dat wij u later informeren over de startdatum. Wij hopen op uw begrip.

Heeft u vragen neemt u dan contact op met Wijkracht; dit kan zowel telefonisch 088-9455722 als per mail info@wijkracht.nl  Graag met vermelding van de  soort training.

 

 

« Terug naar overzicht