Het geheim van een levenslange goede relatie met kinderen

Home » Het geheim van een levenslange goede relatie met kinderen
4.11.2019

Tijdens de Week van de Opvoeding (7 t/m 13 oktober) organiseerden Loes Hengelo in samenwerking met Attendiz en de Wijkracht Academie een lezing over hechting bij kinderen. Andrea van ’t Schip en Harry Velderman vertelden de meer dan 140 aanwezigen het geheim van hechting en een levenslange goede relatie met kinderen.

De aanwezige professionals, ouders en vrijwilligers werden meegenomen naar de eerste levensjaren van een kind. De blauwdruk voor hechting wordt in de eerste twee jaren van een leven gemaakt. Hechting in de jonge jaren is dan ook fundamenteel. De sprekers vertelden wat gehechtheid is, wat de kracht is van veilige hechting, hoe de primaire gehechtheid verloopt en wat het verschil in relationele hechting en referentiële hechting is.

Met behulp van praktijkvoorbeelden werden de verschillende manieren van hechting en hechtingsgedrag gepresenteerd. Ook werden er adviezen gegeven wat te doen wanneer het niet goed gaat. Welke oorzaken zijn er voor hechtingsproblemen? Het kwam allemaal aan bod tijdens de lezing. De aanwezigen gingen naar huis met veel informatie, inzichten en praktische tips.

« Terug naar overzicht