Impressie Symposium “Toekomst voor vrijwilligerswerk in Hengelo”

Home » Impressie Symposium “Toekomst voor vrijwilligerswerk in Hengelo”
26.04.2018

Dinsdag 24 april was het symposium "Toekomst voor vrijwilligerswerk in Hengelo" in MFA 't Berflo in Hengelo, Ayfer Koç is deze ochtend de dagvoorzitter. Dit symposium werd georganiseerd door gemeente Hengelo in samenwerking met Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo en Wijkracht Academie.

Ruim 100 bezoekers waren aanwezig om te luisteren naar Prof. Dr. Lucas Meijs. Lucas Meijs is hoogleraar Strategische Filantropie/Vrijwilligerswerk bij de Rotterdam School of Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanuit zijn deskundigheid kon hij als geen ander de toegevoegde waarde van vrijwilligerswerk onderbouwen.
Lucas Meijs nam de zaal mee door vanuit verschillende invalshoeken vrijwilligerswerk te benaderen. In 3 kwartier vertelde hij bevlogen over zijn visie op vrijwilligerswerk. Bekijk de Presentatie Lucas Meijs

Na de pauze was er een forumdiscussie met 3 panelleden; Prof. Dr. Lucas Meijs, Inge de Vries (Humanitas Twente, Ben Boksebeld (Saxion).
Met de mensen in de zaal werd over de volgende stellingen gediscussieerd:
1. Verdringing van bepaalde functies door vrijwilligers hoeft niet erg te zijn.
2. Grens tussen vrijwilligers en professionals zal steeds meer vervagen. Oftewel worden de vrijwilligers de professionals van de toekomst?
3. Het zou goed zijn als commerciële bedrijven meer gebruik zouden maken van vrijwilligers.

Stadsdichteres Marijke Agterbosch sloot de ochtend af met een passend gedicht.

« Terug naar overzicht