Lezing genderdysforie 11 oktober in Hengelo

Home » Lezing genderdysforie 11 oktober in Hengelo
4.10.2018

Lezing genderdysforie

Coming Out Week Hengelo 8-14 oktober 2018

Wijkracht en de Gemeente Hengelo organiseren in de Coming Out Week een lezing over het thema genderdysforie, ook wel transseksualiteit genoemd. Wat is genderdysforie precies, hoe wordt een diagnose gesteld bij (jonge) kinderen en hoe verloopt het verdere traject?

Sprekers

De lezing wordt verzorgd door twee sprekers die beide op hun eigen manier betrokken bij genderdysforie en transgenders.
Lieke Vrouenraets is kind- en jeugdpsychologe bij de genderpoli van Curium-Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en doet daarnaast onderzoek naar genderdysforie bij kinderen en jongeren. Zij vertelt over wat genderdysforie betekent voor kinderen en gezinnen. Hoe komt men bijvoorbeeld tot de beslissing een geslachtsverandering te ondergaan? Hoe zit dat bij jonge kinderen? Hoe is het voor ouders en gezinnen zoiets mee te maken?
De tweede spreker heeft als ouder zelf ervaring met een kind dat de verandering van vrouw naar man meemaakt en is bereid meer te vertellen over haar ervaringen. Hoe werd duidelijk dat genderdysforie bij haar kind speelde en op welke manier is zij met haar gezin hier mee omgegaan?
Foto-expositie

Na afloop is er, naast de gelegenheid om vragen te stellen, de mogelijkheid om de fotoexpositie ‘Wat vrouw? Wat man? Mens!’ in HeArtGallery te bekijken. Deze foto-expositie over transgenders en genderdiversiteit van Frans Eppink laat ons over gendergrenzen heen kijken. De foto’s maken je los van stereotype genderbeelden en laat de uniciteit van ieder mens naar voren komen.

Wie - wat - waar

Lezing transgenderkinderen

Donderdag 11 oktober, 16.00 - 18.00 uur HeArt Gallery, Drienerstraat 35 in Hengelo. Inloop vanaf 15.30 uur

Aanmelden

U kunt zich voor deze lezing aanmelden door een mail te sturen aan academie@wijkracht.nl. Geeft u daarbij aan of u zich aanmeld als ouder of als belangstellende. U ontvangt daarna verder bericht over uw deelname. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, waarbij ouders voorrang hebben op andere belangstellenden.

« Terug naar overzicht