Proeflessen cursus ‘Voel je goed!’

Home » Proeflessen cursus ‘Voel je goed!’
22.01.2018

'Voel je goed!' is een programma voor volwassenen die gezonder willen (gaan) leven en willen afvallen. De deelnemers volgen onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger een cursus over gezond eten en meer bewegen. Daarnaast krijgen de deelnemers adviezen van een diëtist. Elke deelnemer krijgt een map met praktische informatie, in begrijpelijke taal, over verschillende thema's die in de groep worden doorgenomen.

Persoonlijke doelstellingen

De cursus is in groepsverband, maar iedere deelnemer bepaalt zijn of haar eigen doelen. De deelnemers steunen elkaar in de groep en geven elkaar tips. Iedereen kijkt naar zijn of haar eigen eetpatroon en ontdekt mogelijkheden om gezonder te eten, met minder calorieën. Ook worden er samen beweegoefeningen gedaan. Verder is er aandacht voor bijvoorbeeld het leren ‘nee zeggen’ en voor slim inkopen doen. En -als het lukt om af te vallen: hoe beloon je jezelf op een verantwoorde manier?

Kosten
Deelname aan de cursus is gratis.

Kom naar een proefles!
Lijkt het programma u wel iets, maar twijfelt u nog? Volg dan één van de gratis proeflessen. Deze zijn op:
• Dinsdag 30 januari van 10.00 - 11.30 uur in Wijkcentrum de Hengelose Es aan de Uitslagsweg 47
• Dinsdag 30 januari van 13.30 - 15.00 uur in de Muziekschool aan de Deldenerstraat 20

Veel mensen gingen u al voor!
De lessen zijn gezellig, laagdrempelig en verschillende deelnemers hebben al goede resultaten bereikt. Zomaar een aantal reacties van deelnemers: Erma: "Door afname van gewicht en door meer bewegen heb ik geen diabetesmedicatie meer nodig." Reindert: "Ik heb in de cursus geleerd anders te koken, nu ook met minder zout en meer kruiden. Dat is soms nog wel moeilijk, maar met de steun van de groep gaat dat zeker lukken!". Vrijwilliger Maria: "We hebben in de groep veel kennis opgedaan en ervaring uitgewisseld, maar vooral veel gepraat en gelachen! We hebben samen veel bereikt."

Aanmelden en meer informatie
Kom ook naar één van de proeflessen van Voel je goed! Wilt u zich aanmelden, of wilt u graag meer informatie? Neemt u dan contact op met Alice Hammink van Wijkracht via telefoonnummer 088 - 945 57 22. Graag tot ziens!

« Terug naar overzicht