Vierde lezing: Zeki Arslan

Home » Vierde lezing: Zeki Arslan
13.03.2018

Op dinsdag 6 maart jl. sprak Zeki Arslan over diversiteit in de bevolking en identiteitsvorming. Een land met meerdere identiteiten, is dat mogelijk?

De lezing was de vierde in een lezingenreeks 'Diversiteit en Identiteit', georganiseerd door Wijkracht Academie. Zeki Arslan, senioradviseur kansongelijkheid en diversiteit, sprak in deze lezing o.m. over hoe spanningen tussen groepen ontstaan en hoe etniciteit de basis kan vormen voor politieke mobilisatie.
De veranderde samenstelling van de Nederlandse bevolking heeft lange tijd geen aandacht gekregen onder het grootste deel van de bevolking. De laatste vijftien jaar heeft dit geleid tot felle debatten en de opkomst van nieuwe bewegingen en politieke partijen. Er dreigt nu een confrontatie te ontstaan over diversiteit en identiteit tussen verschillende bevolkingsgroepen. We gaan van vermijdingsgedrag naar een discussie over de zeggenschap over en de verdeling van macht. Wat zijn die ervaren ongemakken wat betreft diversiteit, maar wat zijn anderzijds ook de kansen voor een sociale binding met elkaar?

Dit en meer interessante vragen kwamen aan bod tijdens de lezing op 6 maart.

Bekijk hier de PowerPoint presentatie van Zeki Arslan:

Diversiteit en identiteit Hengelo 6032018

« Terug naar overzicht