Woondromen 55+: informatiebijeenkomst over wonen met het ouder worden

Home » Woondromen 55+: informatiebijeenkomst over wonen met het ouder worden
13.03.2018

Geïnspireerd door het dagboek van Hendrik Groen (ook verfilmd in een serie door omroep Max), maar vooral door vragen van ouderen over de toekomst, organiseert Welzijn Ouderen Borne samen met de gemeente Borne en Welbions op woensdag 21 maart een bijeenkomst waarin mensen zich kunnen oriënteren op wonen met het ouder worden.

Inspiratieboek
Naast de initiatiefnemers zullen Kees Penninx van ActivAge en Yvonne Witter van Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg een presentatie geven, mede naar aanleiding van hun gezamenlijke inspiratieboek 'Woondromen 55+'. Aansluitend gaan we verder in op vragen als: 'Wat kun je in de eigen huidige woonsituatie doen? Wat als je in een complex voor senioren gaat wonen, waarbij je niet je buren kunt uitkiezen? Wat is er aan investeringen nodig om te komen tot een gemeenschappelijke woongroep?'. Na afloop van het informatieve deel wordt geïnventariseerd wie van de aanwezigen met elkaar dit thema verder zouden willen uitwerken.

Welkom!
Belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 21 maart om 13.30 uur in Kulturhus de Bijenkorf in Borne, Marktstraat 23. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel ontvangen we graag uw aanmelding, in verband met de organisatie. U kunt zich telefonisch aanmelden via de receptie VVV, telefoonnummer 074 - 26 57 200 of per mail: welzijnouderenborne@wijkracht.nl.

Naast ouderen die zich willen oriënteren op hun wonen, is deze middag zeker ook interessant voor professionals op gebied van wonen en zorg, die willen inspelen op ontwikkelingen.

Graag tot ziens!

« Terug naar overzicht