Sociale Vaardigheid (SoVa)9-12 jaar Haaksbergen

Datum

Nog geen datum bekend
trainingsdata volgen zo spoedig mogelijk

Thema('s)

Locatie

IKC de Kameleon, Bartokstraat 56, 7482 TW Haaksbergen

Cursusleider

Opkomen voor jezelf betekent dat je durft te zeggen wat je van iets vindt, dat je dingen durft te doen die je leuk of belangrijk vindt. Ook al denk je dat sommige andere kinderen of mensen dat stom, kinderachtig of gek vinden. Opkomen voor jezelf betekent ook dat je anderen dingen durft te vragen en dat je durft te zeggen dat je iets niet wilt. Het gaat dus steeds om durven. Eigenlijk betekent opkomen voor jezelf gewoon dat je zelfverzekerd bent, dat je jezelf durft te zijn. Op een goede manier opkomen voor jezelf kun je dus leren.

Voor wie
De SOVA training is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar (basisschool groepen 6, 7 en 8) die bijvoorbeeld:

  • Gepest worden;
  • Weinig zelfvertrouwen hebben;
  • Moeilijk vriendjes kunnen maken;
  • Verlegen of stil zijn;
  • Snel boos of verdrietig worden niet weten hoe hiermee om te gaan;
  • Moeite hebben met nee zeggen;
  • Moeite hebben met kritiek geven en/of ontvangen;
  • Niet met teleurstellingen kunnen omgaan.

De groep bestaat uit minimaal  6 en maximaal 10 deelnemers.

Wanneer, hoe laat en waar;  De training wordt gegeven in IKC de Kameleon. Bartokstraat 56, 7482 TW Haaksbergen. Data volgen op korte termijn. 

Hoe werkt het
Een intake behoort tot de mogelijkheden. In de intake wordt onderzocht wat de leerdoelen van het kind zijn en wordt bekeken of de training geschikt is voor het kind. Tijdens de training is er contact met de ouders/ verzorgers door middel van een ouderbijeenkomst. Iedere week is er oefenstof zodat ouders of verzorgers en de leerkracht samen met het kind kunnen oefenen. Na afloop van de training is er een eindgesprek met de ouders.

Meer informatie
Bel met Wijkracht: 088 945 57 22  of stuur een mail naar info@wijkracht.nl met vermelding van de training of mail naar trainer Sanne Schepers s.schepers@wijkracht.nl 

Aanmelden

Deelnemer jonger dan 18 jaar?

Indien de deelnemer jonger is dan 18 jaar, vul dan hier de gegevens van ouder/verzorger in.

Gegevens deelnemer

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.