Over ons

Wijkracht Academie

De Wijkracht Academie is hét kenniscentrum voor inwoners, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en professionals. Onze missie is het bieden van een optimaal aanbod aan kennisdeling, scholing en training. We richten ons hierbij op het vergroten van kennis en het leveren van een positieve bijdrage aan het welzijn en de ontwikkeling van iedere deelnemer.

Met elkaar en voor elkaar
Twee weten meer dan één. Het delen van kennis en het samen uitvoeren van opdrachten levert veel inzichten op. Het zorgt ervoor dat mensen nieuwe dingen leren en andere dingen kunnen. Jezelf blijven ontwikkelen vinden we belangrijk en waardevol. Met onze trainingen dragen we bij aan persoonlijke groei en meer welzijn. 

Kwaliteit
Kwaliteit is een belangrijk begrip binnen de Wijkracht Academie. Hoe hoger de kwaliteit van de kennisdeling, hoe beter de professionals, mantelzorgers en vrijwilligers in staat zijn hun taken uit te voeren.

Aanbod
Iedereen kan meedoen aan de Wijkracht Academie. Meedoen kan op verschillende manieren:

  • Trainingen
  • Workshops
  • Cursussen
  • Themabijeenkomsten
  • Lezingen
  • Netwerkbijeenkomsten

Wij zijn Wijkracht
Met elkaar én voor elkaar; dat is de kracht van Wijkracht. 

Wij zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen meedoet, meetelt en omziet naar elkaar. Het versterken van de zelfredzaamheid van mensen met sociale zorgen; daar maken wij ons sterk voor.

Wij zijn actief in wijken en dorpen in de gemeenten Haaksbergen, Hengelo, Borne, Oldenzaal en Dinkelland. Wijkracht biedt professionele en informele hulp en ondersteuning. Meer informatie vind je op www.wijkracht.nl.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag eens met ons van gedachten wisselen over de Wijkracht Academie? U bent van harte welkom bij Wijkracht op één van onze locaties in Hengelo, Borne, Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u bellen met Wijkracht, telefoonnummer 088 - 945 57 22 (lokaal tarief). Of kijk op www.wijkracht.nl.